De kudde

Álfgrimur frá Skeggstodum

Álfi is in 2009 geboren op IJsland en heeft daar de eerste jaren van zijn leven doorgebracht in de natuur in een kudde. In maart 2014 is hij in mijn leven gekomen. Álfi is een gevoelig paard, kan een echte doerak zijn en de komiek in ons midden. Een paard met karakter (die wilde ik graag én heb ik gekregen) en de leider van de kudde. Hij is groots met een klein hartje, voelt zich graag belangrijk en is gek op aandacht in welke vorm dan ook. En oh wat speelt hij graag, lekker rennen, gek doen en rare kapriolen uithalen.

Indy

Indy is in 2008 geboren en is een kruising IJslander / Rocky Mountain Horse en werkelijk een plaatje om te zien. Indy is de leidende merrie in de kudde. Ze heeft een ontzettend lief, fijn en welwillend karakter met zeker ook een eigen willetje. Indy is een stabiel paard, gemakkelijk in de omgang en is betrouwbaar. Eten is heilig voor haar en als je als paard even niet oplet snaait ze zo het heerlijks bij je weg. Ze wil graag met je werken en een verbinding is gauw gemaakt als je daarvoor open staat.

Rheza

Wanneer Rheza precies is geboren, weten we niet. Aan haar gebit kunnen we zien dat ze in elk geval 30+ is. Rheza is een prachtige zwarte Shetlander met mooie lange manen. Een dame die het moet opnemen tegen 2 voor haar grotere IJslanders en dat doet ze met verve. Ze is heel duidelijk in wat ze wel wil, in wat ze niet wil én waar haar grenzen liggen. Het is heerlijk om met haar te mogen werken en bij haar te zijn. Ze dient zich tijdens een coaching met name aan als dat wat zij zo goed kent, gezien mag worden.